Opgave voorjaarscompetitie 2023

Goed voornemen voor het nieuwe jaar?

Meedoen aan competitietennis in 2023

Je kan je opgeven als team of als individu. Als je je individueel opgeeft dan zal Johannes Watzema proberen om je in een team te plaatsen

Hieronder staat alle info over het aanmelden.

Ook toelichting rondom veranderingen in het landelijk en regionaal aanbod door KNLTB is hieronder te vinden.

UITLEG LANDELIJK EN REGIONAAL AANBOD

Eind oktober is het aanbod van de Voorjaarscompetitie 2023 gepubliceerd. Het aanbod is opgesplitst in een landelijk en regionaal overzicht. De afgelopen weken hebben we hier een aantal vragen over gekregen. Daarom geven we hieronder graag extra toelichting en duidelijkheid over het aanbod van het voorjaar 2023.

Het aanbod van de Voorjaarscompetitie bestaat altijd uit een landelijk aanbod aangevuld met een aantal regionale soorten. Door jaarlijks een overzicht per provincie te maken, werd dit door clubs geïnterpreteerd als regionaal aanbod. Om deze interpretatie weg te nemen is er dit jaar voor gekozen om het landelijk aanbod en het regionale aanbod in twee aparte overzichten te zetten. Deze wijziging leidt wel tot vragen bij een aantal VCL's, bijvoorbeeld wat er gebeurt met de reistafstanden.

Het antwoord is: er verandert dus eigenlijk niets. De competitie bestond altijd al uit een landelijk aanbod aangevuld met regionale soorten. Het verschil zit in hoe het aanbod is weergegeven.

Daarnaast is het uitgangspunt bij het indelen van de competities altijd om er naar te streven de reisafstanden zo klein mogelijk te houden. Ook bij het indelen van de Voorjaarscompetitie blijven we ons dus focussen om zo dichtbij mogelijk in te delen.

Dit houd dus in voor de dinsdagmiddag dames dat jullie gewoon op kunnen geven als dinsdagochtend. Daarbij kan ik in de opmerkingen aangeven dat er op middag gespeeld gaat worden. Dit doen verenigingen om ons heen ook. Dan kunnen zij daar bij het indelen op letten dat ze teams die middags willen spelen bij elkaar in kunnen plaatsen